Over ons

Over onze keurslagerij

Onze Keurslagerij is onze trots. Iedere dag doen wij ons uiterste best om de beste ambachtelijke producten te bereiden. Of het nu gaat om een puur stukje vlees, de fijnste vleeswaren, de lekkerste specialiteiten of de heerlijkste maaltijden. Wij gebruiken altijd de verste ingrediënten voor het eindresultaat van de beste kwaliteit. Onze passie voor het slagersvak zie en proef je zonder meer in onze producten.

Bij ons kun je altijd terecht voor iets meer, dus kom gerust langs in de winkel. Iedere dag staat ons deskundige team klaar om je te helpen en van persoonlijk advies te voorzien.

Historie

In 1968 begonnen Wim en Bep van Rooijen de slagerij aan de Dorpsstraat in Lunteren. Na een grondige verbouwing in 1988 zijn zij, tot volle tevredenheid, lid geworden van de Vereniging Keurslagers.

Het echtpaar van Rooijen heeft twee zoons, Erik en Evert, die beide na hun opleiding aan de slagersvakschool en opgedane vakkennis bij diverse bedrijven verder gegaan zijn als allround slager en worstmaker in de slagerij in Lunteren. Sinds 2006 is zoon Evert samen met zijn echtgenote Marianne de nieuwe eigenaar van de slagerij in Lunteren.

Zij hebben het complete pand na weer een grondige verbouwing omgetoverd tot een moderne Keurslagerij met een aan alle eisen van deze tijd vragende worstmakerij en keuken. Hygiëne en vakmanschap staan hier centraal en een vakkundig worstmaker is dagelijks in de weer om ambachtelijke maar ook vernieuwde producten te bereiden die gretig aftrek vinden in de winkel. Als beloning hiervoor worden er regelmatig prijzen behaald met diverse producten.

Tot op heden staat de formule, samen met het eigen gemeste slachtvee, garant voor de beste kwaliteit vlees welke dagelijks wordt verwerkt tot de lekkerste specialiteiten. Het mesten van vrouwelijk dikbil vee is nog altijd in handen van Wim van Rooijen waarbij een uitgebalanceerde voeding garant staat voor een stuk mals en smakelijk rundvlees. Zodoende zijn er door de jaren heen diverse prijzen in de wacht gesleept tijdens tentoon-stellingen met als hoogtepunt het behalen van het Nederlands Kampioenschap in 1989.

Herkomst

Kalfsvlees
Kalfsvlees heeft kwaliteiten om van te watertanden. Het is mals en het heeft een fijne smaak. Dit vlees vraagt om toevoeging van zachte, lichte sauzen en kruiden. Bovendien heeft kalfsvlees een laag vet gehalte. Kalfsvlees heeft doorgaans een korte bereidingstijd nodig en staat dus snel op tafel.

Varkensvlees
Varkensvlees is sappig en neutraal van smaak waardoor het zich goed laat combineren met diverse kruiden en groenten. Het bevat waardevolle voedingsstoffen voor het menselijk lichaam én het is makkelijk te bereiden. Je kunt elke dag iets anders op tafel zetten. Geen inspiratie? We helpen je graag.

Kip en kalkoen  
Kip- en kalkoenvlees zijn verrassend veelzijdige stukjes vlees, die op diverse manieren bereid en gecombineerd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan filet, kipkarbonades, kalkoenhaas of schnitzels. Bovendien zijn diverse delen van kip en kalkoen mager en snel te bereiden. En voor wie geen zin heeft om lekker te kokkerellen, hebben we verschillende kipdelen alvast gegrild!

Lamsvlees
Lamsvlees is mager en heeft een mooie eigen smaak. Lamsvlees is perfect te combineren met vele verse ingrediënten. Veelgebruikte kruiden zijn tijm, marjolein en oregano. Je kunt het grillen, braden of stoven. Ook eenvoudig klaargemaakt, is lamsvlees heerlijk van smaak, dus zowel de professionele als de amateurkok kan het met plezier bereiden.